Дуго нису могли имати децу а онда су другима и себи потпуно променили живот

0
2637
Прегледа
porodica
Foto: pixabay.com

Како Свети Владика Николај каже, нема случајности, јер ко верује у случајности у Бога не верује.

Човек и његова жена нису могли имати децу. Живе у Швајцарској и како је био вредан и одан радник код неког Швајцарца, који није имао никога на свету, Швајцарац му препише све своје имање и он малтене преко ноћи постане богат човек.

Међутим у животу му се узнедало. Жена је имала неколико спонтаних побачаја и ниједну трудноћу није успела пренети преко пар месеци. Жена психички то није могла поднети те је доживела потпуни слом живаца, због чега је на кратко завршила у психијатријској установи.

Он сломљен, дође кући у Босну на одмор, и у новинама прочита за једну породицу из околине Бањалуке који имају много деце и никакаве услове за живот.

Прочитајте: Када зло снађе вас и вашу породицу прочитајте ову молитву

Помисли: Какав је ово живот, ја имам све а уједно и немам ништа, а они имају децу и само бриге и проблеме. И спакује се, накупује пун ауто свачега и одвезе тој породици.

Када је дошао код њих, каже им, да од тог дана, он ће водити бригу о њима. Да што год им треба од њега могу да траже. После неког времена врати се у Швајцарску, где га дочека здрава жена.

Она недуго затим затрудни поново. У том тренутку исприча јој шта је урадио током боравка у Босни.

Одушевљена његовим гестом она га замоли да оставе све своје обавезе и опет оду тој породици. Приликом те посете донели су много поклона и обрадовали ту сиромашну породицу.

Прочитајте и ово: Зашто су једна деца послушна а друга не

Убрзо након тога жена роди здраву девојчицу, а недуго потом роди и здравог дечака. И дан данас они се брину о тој породици и само у томе виде да су некако од Бога измолили своју сопствену породицу.

На неки начин, они су захвални тој породици, на својој.

Многи данас верују у Бога, а заборављају на милост, заборављају на болесне и на изнемогле. Има оних који за Бога не знају, али им срце са Богом пребива.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here