Како да сачувамо своју земљу, ако се ми не променимо?

0
3815
Прегледа
putevima pravoslavlja molitva

Колико је велики Бог? Све нам је дато, имамо јединствену земљу да уживамо, чувамо је и бранимо. Наше је само да се молимо и захваљујемо на свему што нам дарује и помаже свакога дана, а да тога нисмо ни свесни. Ех, када би само светиње биле пуније, колика би радост била Божија. Када би смо само знали, колика се благодат спушта на нас током литургије, скупљали би прашину са пода.

Ми смо сваким даном на Божијем тесту, а наш је избор шта ћемо урадити. Како да знамо који је прави пут или избор? Молитва је решење за све проблеме и питања. Морамо да се држимо чврсто своје вере. Оно што је нама немогуће, Богу је могуће. Свака жеља се може остварити ако је то за твоје добро.

Прочитајте и овај дирљив текст о Студеници Хвостанској

Када се молимо Богу читамо „Оче Наш“, док читаш молитву, морамо да схватимо тежину сваке речи изговорене у молитви. Када би смо само поштовали и радили како треба,ова земља би била рај. Друга молитва мајци Божијој „Богородице Дјево“. Две молитве који сваки верник треба да зна.

Само се сетимо да је Бог жртвовао свог сина Исуса и васкрсао за нас. Зар нам то није довољно? Да није молитава монаха, одавно би смо нестали. Никад није касно да се промениш и покајеш, ако схватиш своје грешке.

Данас у свету свако је писмен, наши духовници који су иза себе оставили низ духовних поучних књига, које су сваком вернику доступне. Човек се учи док је жив.

Тежите ка томе да будете скромни, не жудите за пролазним стварима. Живот на земљи је кратак, ми смо овде пролазни путници, који се спремамо за Небеско бескрајно царство. Како радиш на земљи тако заслужујеш место на небу.

Пробуди се Србијо док не буде касно!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here