Како се достојно причешћивати?

0
2646
Прегледа
pricescivanje.jpg

Ко се припремио за Свето Причешће нека пажљиво приступа.

Да вам само кажем шта Света Црква својим законом, то јест канонским правилима Светих Отаца каже о онима који се привремено одлучују од Светог Причешћа. Од Светог Причешћа, док се не покају, Црква одстрањује оне који су намерно извршили убиство.

Исто тако се од Светог Причешћа одстрањују сви они који се баве врачањима или који су ишли код врачаре (док се не покају). Па онда ( док се не покају), све оне жене које су извршиле абортус, јер је то нажалост, много, велики, вапијући грех пред Богом и зато (због абортуса) наш народ и страда, и такве Црква одстрањује од Светог Причешћа, као и они који се нису помирили са својима ближњима, који имају мржње на ближње своје, који не могу од срца да опросте. И њих Господ одстрањује од Светог Причешћа, зато што смо ми рукотворина Господња, Његови смо, а Он тражи да – опростимо.

Ево шта још каже Православна Црква

православни верник, као и добар човек је само онај ко поред молитвеног живота редовно пости (држи све постове) одређене од цркве; Ко одлази у Цркву бар једном недељно и буде на заједничкој молитви, а најбоље је отићи у недељу, када се служи Свете Литургија – најсветија служба. Она почиње у осам или девет часова ујутру. У зависности од цркве одређује се време служења Литургије.

Не може још  православни верник да буде ако се не исповеда и ко се не причешћује. Ко ово нема наведено, а каже да је верник или да је добар човек, такав заварава и себе и друге. Јер, о овоме наведеноме говоре сви Светитељи.

И  тако , благо мени, да приступате са мирним срцем и чистим осећањима и чистом савешћу, да приступате Господу да примите Пречисто Тело и Пречисту Крв Господњу. Јер видите како је Господ заволео, да му будемо сродни не само по души него и по телу. Ми смо, видите, род Његов  и по духу, и по  души, и по телу. Видите, како се Он даје без резерве, Сав се нама даје.  Пречисто Тело и Пречисту Крв нам даје, да имамо живот вечни. Сам Господ Исус Христос каже:“ Ко не једе тело моје и ко не пије крв моју неће бити самном у Царству Моме (рају). „

Извор: Књига „Поуке старца Тадеја“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here