Молитва за избављење од заразних болести

0
4877
Прегледа
molitva protiv zaraznih bolesti
Фото: Симеон Милиновић

Молитву за избављење од епидемије Корона вируса написао је румунски патријарх Данило. У молитви молимо Господа Бога да услиши молитву и заустави ову нову заразу и да подари опоравак болеснима и да заштити здраве од болести.

Молитва

„Господе, Боже наш, који си богат милосрђем и мудрим промислом управљаш нашим животом, услиши нашу молитву, прими наше покајање за наше грехе, заустави нову заразну болест (нову епидемију), као што си једном престао да кажњаваш народ у време цара Давида.

Ти који си лекар душа и тела наших, подари опоравак болеснима, подижући их хитро са одра патње како би могли да прослављају Тебе, нашег Милостивог Спаситеља, а заштити здраве од било које болести.

Благослови, Господе, ојачај и заштити својом благодаћу све оне који се човекољубљем и жртвовањем старају о болеснима у њиховим домовима или у болницама.

Уклони све болести и патње међу људима и научи нас да ценимо живот и здравље као твоје дарове.

Дај нам, Боже, свој мир и испуни наша срца чврстом вером у твоју заштиту, надом у твоју подршку и љубављу према теби и према ближњему.

Јер си ти Бог који милује и спашава нас, и теби славу узносимо: Оцу и Сину и Духу Светому, сада и увек и у векове векова“.

Амин!

Прочитајте и ово: Молитва за здравље светим Врачевима, Козми и Дамјану.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here