Новак спасава српску православну цркву у Француској

1
1593
Прегледа
Novak Djokovic Crkva u Nici
Фото: Новак Ђоковић / Instagram

Наиме, како јављају француски медији, Ђоковић је решио да се хитно укључи у акцију спасавања српске православне капеле у Ници.

Зграда у којој се она налази је пред продајом, јер шест наследника досадашњег власника намеравају да више зараде него што је то тренутним издавањем простора могуће.

„Фигаро“ истиче да се Новак јавио као заинтересован да финансијском интервенцијом помогне да се промена намене догоди, и то у последњи час. Јер, како истиче угледни француски лист, нови власници су већ покренули судски поступак да се тренутни корисници иселе. А међу корисницима је и поменута капела Српске православне цркве, те је Ноле одмах по добијању информације о новонасталом проблему решио да се укључи у његово решавање.

Hvala Novace Crkva Nica
Фото: Новак Ђоковић / Instagram

Капела, иначе, представља мали храм који може и не мора да буде одвојена зграда, па су наши владари често у својим дворовима одвајали просторије у којима би могле да се моле. Капела, дакле, није само „црква на гробљу“, већ мањи храм, неретко у зградама са вишеструком наменом. Код нас се одавно одомаћила и реч грчког порекла, „параклис“.

Прочитајте и ово: ЧУДО ИЗНАД МАНАСТИРА МИЛЕШЕВА, Бели Анђео спасао светињу од НАТО бомби!

Novak i njegov sin Stefan u crkvi u Nici
Фото: Новак Ђоковић / Instagram

Новак Ђоковић је управо у поменутој капели у Ници боравио зимус са сином Стефаном. Новак често помаже и манастире на Косову и Метохији а у дедином селу у Црној Гори је саградио капелу.

Извор: blic.rs

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here