Ново чудо уочи Васкрса у манастиру Тумане

0
12988
Прегледа
Manastir Tumane

Међу скорашњим чудима је случај девојчице која је проходала након молитве њених родитеља туманским светитељима, открива јеромонах овог манастира, Петар Богдановић.

– Скоро су нам родитељи посведочили за своју ћеркицу од две и по године која се молитвама светитељима туманским исцелила од проблема при ходу. Она није могла да спусти пете, и то јој је у великој мери отежавало ход, притом је имала честе болове. Сада је потпуно здрава и сама хода нормално, без ичије помоћи – наводи јеромонах Петар.

Додаје и да је било неколико случајева да су раније бездетни парови након молитве свецима Зосиму и Јакову добили благослов порода или су пак деца излечена од алергија.

Mosti svetog Zosima u manastiru Tumane
Мошти светог Зосима у манастиру Тумане

– Почетком априла родитељи из Сокобање уз велику благодарност посведочили су да је њихова двогодишња ћерка Кристина молитвама светитељима исцељена од тешког облика алергије на млечне производе. Сестра Марија из Бановаца исцељена је од алергије и Кронове болести – навео је он само нека од многобројних примера чудотворних исцељења туманских светитеља.
– Без вере у чуда нема хришћанског живота. Наша вера се своди на чудо васкрсења Христовог – истиче јеромонах Петар.

Мада би се, како каже, у уобичајеним околностима током васкршњих празника у манастиру Тумане окупило по неколико хиљада верника, који би дошли у цркву на литургију и да се причесте, свестан је да ове године то неће бити могуће јер смо суочени с ванредним стањем услед пандемије коронавируса. – Ове године неће сви имати могућност за то, иако литургија остаје центар живота цркве.

Прочитајте и ово: Чудо изнад манастира Милешева

Ми монаси на литургијама молимо се за оне одсутне из оправданих разлога. Ту се види како смо као хришћани повезани и неопходни једни другима, то јест да моје спасење не зависи само од мене већ да, ако сам ја спречен да одем на службу, ипак постоји неко тамо ко ће се молити за мене и на тај начин учинити и да ја присуствујем – навео је јеромонах Петар.

Прочитајте и ово: Чудо у храму у Љубовији – проплакале три иконе

Извор: kurir.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here