Откривена гробница и слика Светог Зосима Туманског

0
2262
Прегледа

Током уређења манастирског храма у Туману, откривена је гробница Св. Зосима Чудотворца.

Док је манастирска братија надгледала радове на преуређењу пода цркве, испод камених плоча старих око једног века пред мајсторима и монасима појавио се прво свод, а затим и остатак гробнице Светог Зосима Туманског, чудотворца и патрона Манастира Тумане.

Према речима игумана Димитрија Плећевића, гробница ће током поправке пода цркве бити конзервирана и прекривена стаклом, како би верници могли да виде место где је сахрањен Свети Зосим.

Пронађена слика светог Јакова Туманског

Током радова у манастиру Тумане стигла је још једну лепу вест.

Како је објаснио Димитрије Плећевић, игуман манастира, приликом уређења заоставштине једне од старијих монахиња, мати Серафиме из Згодачице, пронађена је фотографија из личне карте Светог Јакова Туманског, што је хришћанском свету коначно донело сазнање о томе како је овај светитељ заиста изгледао.

fotografija svetog zosima tumanskog

Иначе, манастир Тумане седмично посећује неколико хиљада верника из готово свих земаља света. На празник Светог Зосима и Светог Јакова у једном дану буде и по 10.000 верника, који долазе да у овој светињи пронађу утеху и од туманских светитеља измоле исцељење разних болести.

Прочитајте: Сведочења о исцељењима у манастиру Тумане

Извор: prijateljiboziji.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here