Молитва Светој Петки – изговорите ову молитву и спасите се сваке невоље и беде

0
14789
Прегледа
molitva svetoj petki

Молитва Светој Петки је директно обраћање светитељки Светој Петки или Параскеви. Ова светитељка је изузетно поштована код Срба и многих других Балканских народа. Мошти ове светитељке се данас налазе у граду Јашију у Румунији. Помолите се нашој светитељки за спас од сваке невоље и беде.

Молитва Светој Петки (Параскеви)

Света Петко, Божја светитељко, моли Бога за нас. Удостојила си се гледања лица Божјег, као чедо нашег народа, славна Петко светитељко, па имамо слободу теби говорити, сродници нашој, и тебе молити за спасење душа наших.

Слава си и похвала Београду, где чудотворна вода твоја привлачи множине многе, као негда Витезда, и даје слепима вид, узетим здравље, малаксалим снагу, и свима бодрости и радости, Христова девице, наша помоћнице.

Буди и надаље стража нашем престоном граду, утврди га у Православљу, помози верницима, подигни недужне и тужне, а усопшим родитељима нашим, браћи и деци, измоли вечни покој и вечно спасење, света Петко, Божја светитељко.

Свима помози, па и мени не одмози. Добре у добру сложи, и свако им добро умножи. Да се кроз тебе прослави Бог у Тројици, навек века.“

Амин.

Прочитајте и ово: Чудотворна вода извире из стене у цркви Свете Петке код Врања

Прочитајте и ово: Молитва светом патријарху Павлу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here