Priključite se akciji prikupljanja novogodišnjih paketića za decu sa Kosmeta

0
2785
Pregleda
Paketic za decu u enklavama KIM

Obraćamo se svima u ime humanitarne organizacije „Svi za Kosmet “ da učestvuju u akciji „Paketići za decu sa Kosova i Metohije“.

Kao što i sam naziv akcije govori  radi se o pravljenju i podeli prazničnih paketića ugroženoj deci iz enklava, južne srpske pokrajine. Cilj ove akcije da pomognemo najugroženijima i ulepšamo im praznike.

Prikpljeni_paketici_za_decu_na_KIM
Prikpljeni_paketici_za_decu_na_KIM

Već 5 godina uzastopno ova organizacija deli paketiće deci. Tokom prošlogodišnjih akcija, u osam dana obradovali su mališane iz 124  enklava, a izdelili ukupno 5300 paketića. Ove godine planira se ista organizacija, ali naravno ne bi smo uspeli bez pojedinih firmi koji su humani i koji nam veruju i doniraju. Iz tog razloga se obraćamo i vama.

Pozivamo Vas da se priključite i donirate slatkiše, slaniše, igračke kao i novčane donacije, kako bi napravili paketiće. Budite i Vi deda mraz,  kojima će vratiti osmeh  na lice mališanima! Nakon akcije sačinjava se izveštaj u koji ćete imati uvid. Akcija traje do  28. decembra ove godine.

O humanitarnoj organizaciji Svi za Kosmet?

Ovo udruženje postoji već 11 godina, poslednjih deset godina redovno obilazi naš narod na Kosovu i Metohiji. U skoro 70 odlazaka, pomogli su veliki broj porodica i institucija. Pomoć je uručivana u ruke višečlanih porodica, ali i pojedinaca, a sastojala se od novčanih sredstava, hrane, higijene, garderobe, obuće, lekova i medicinskog pribora.

„Više puta smo  pojedincima plaćali skupe lekarske preglede, lečenja i operacije. Porodice smo opremali sa stokom, živinom i ostalim životinjama. Decu smo bezbroj puta obradovali igračkama, računarima, biciklima i kućnim ljubimcima. Odvodili smo ih u posete i manastirima širom Srbije. Majke i njihove novorođene bebe smo pomagali bebi opremom, garderobom i hranom.

Meštanima zabačenih sela pomažemo održavanjem i registracijom njihovih automobila, koji su im jedini način da imaju kontakt sa civilizacijom i osnovnim potrebama. Opremali smo i školske biblioteke. Gradili smo ili učestvali u obnovi kuća, imanja, štala, crkava i manastira. Učestvovali smo u borbi protiv poplava. Pomagali smo sportske događaje i sportske klubove. Organozavali smo inostrane izložbe i predavanja. Navodimo da često pomažemo rad narodnih kuhinja od kojih direktno živi preko 2500 osoba.

humanitarna akcija

Pored  mnogih drugih, organizujemo i dve velike akcije – prikupljanje udžbenika i školskog pribora za školarce, kao i ovo sakupljanje slatkiša i pravljenje paketića za najmlađe.“

Kontakt podaci i načini plaćanja

Fejsbuk stranica: www.facebook.com/svizakosmet/

Instagram: www.instagram.com/svizakosmet/

Veb sajt: www.szkizvestaji.info

Uplate na tekući račun: 285-2295090000074-05

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here