Насловна Чуда у православљу Сведочења о чудесним исцељењима Туманских светитеља Јакова и Зосима

Сведочења о чудесним исцељењима Туманских светитеља Јакова и Зосима

0
4475
Прегледа
sveti jakov i sveti zosim

Манастир Тумане је постао надалеко познат по чудотворним моштима светог Јакова и светог Зосима. Често овај манастир зову и Ђердапски Острог све захваљујући чудотворним исцељењима. Велики број верника сведочио је управо о тим чудима а ово су само нека од њих:

Исцељење ране на нози

“Имао сам рану на нози услед чега сам тешко ходао јер ми је правила велики проблем. Био сам у ман. Туману на Преображење 2018. Било ми је боље. На празник Св. Зосима и Јакова 21.08. рана је нестала сама од себе”
сведочи Станко М. Београд

Очекујемо дете након посете манастиру Тумане

“Желела бих да поделим са Вама своје лично искуство са манастиром Тумане. Моја свекрва је видела на телевизији прилог о Вашем манастиру, а затим је купила Ало новине, у којим је изашла књижица о манастиру. У то време, супруг и ја смо били на путу ка Новом Пазару, па смо ишли у Београд у Цркву Свете Петке и у Железнику на извору Свете Петке. По повратку из Новог Пазара, свекрва нас је питала да ли бисмо желели ићи са њом 20. маја у Манастир Тумане, на шта смо без размишљања пристали. Ишло је нас петоро, свекрва, тетка мог супруга, брат од тетке и нас двоје. Било је много света, и сви смо дошли са великом надом. Било нам је предивно. Свако од нас се у себи помолио за оно што је желео. На папирићу смо исписали имена, да се очита молитва за здравље.
Оно што желим да констатујем је да сам тачно на тај датум (20.07.2018. године) затруднела, иако то нисмо још планирали. Супруг и ја смо укупно 12 година заједно, нисмо се усуђивали да радимо на трудноћи због мог запослења, нисам примљена на неодређено. Сматрам да је беба коју носим благослов, и да се то све одвило због доласка у Манастир Тумане. Хвала Св. Зосиму и Св. Јакову Туманским чудотворцима. Чим се укаже прилика, сигурно ћемо се упутити у Манастир Тумане.”
С поштовањем, А. Т. , Ђала

Излечење цисте на Материци

Слађана Шебаљ из Бора годинама је боловала од цисти и миома на материци. Предстојла јој је операција вађења материце. Као задњу наду спас је потражила дошавши на пресвлачење моштију Светог Зосима 09. јуна 2019. Пришла је кивоту. Молећи се помазила је светитеља и пољубила га је у руке. Два дана касније је отишла на заказану контролу пре оперције, која је показала да је материца која је била увећана за 17милиметра сада свега 1.мм. Цисте од 27мм, и миоми од 20 и 23. мм више нема, нити постоји потреба за вађењем материце.

Исцељен тумор

Помаже Бог оче Димитрије. Богом Вам благословен празник Св. Трифуна Морам да Вам кажем да су Св. оци Зосим и Јаков учинили чудо. Јуче сам поновила анализе крви, тачније анализу тумормаркера. Тумормаркер који показује метастатске процесе у организму означен као ЦЕА пре него што сам Вам се јавила износили су 18,9 а крајња граница је до 10 ,што је навело докторе да помисле да нешто није у реду. Јуче сам поновила ту анализу. Стигао је резултат ЦЕА данас износи 1,06 готово да не постоји.Слава Богу и свим светима. Бог Вас благословио оче Димитрије.
Александра Раичевић, Крагујевац

Излечење главобоље након одласка у манастир Тумане

„Помаже Бог оче,
желим са вама да поделим сведочанство о свом исцељењу које се догодило пре од прилике недељу дана посредством светог Зосима и Јакова.
Пре од прилике два месеца почела је свакодневно да ме боли глава. У почетку сам мислила да је то последица порођаја и да је само нека пролазна фаза. А породила сам се пре нешто више од 5 месеци. Али бол је био свакодневан. Редовно сам узимала лекове против главобоље на своју руку, немајући времена да одем код лекара. Болови су били досадни, ако могу тако да кажем, дешавало се да ме по цео дан боли глава па чак и ноћу. Пре пар дана ми је било заиста претешко да више трпим бол који је трајао од јутра до ноћи. Од срца сам завапила светом Зосиму и Јакову лежећи у кревету те ноћи , верујући да ће ми помоћи да бол престане. И хвала Богу и светитељима Зосиму и Јакову, мене глава од тада више ни једном није заболела. Десило се то да сам чак и заборавила колико ме је та главобоља мучила, престала сам да обраћам пажњу. И пре два дана у разговору са мужем, дотакнемо се теме о главобољи и ја кажем: Има већ пар дана како ме глава не боли и сетим се када је та мука заиста престала и да је то чудо Божије. Хвала Богу и светитељима, чуда су могућа свима који искрено верују.“
Анђелка Антушевић Крагујевац

Исцељење кичме и стопала

„Била сам у Манастиру Туману 29.07.2018. Молила сам се за здравље своје деце, иако сам и сама доста болесна. Годинама устајем уз помоћ штапа и имам велике болове у стопалу. Код куће сам се помазала уљем из кандила светитеља. Устала сам наредно јутро без икаквих болова, што је било незамисливо. Ни кичма ни стопало нису болели, устала сам без помагала, здрава“
сведочи Милица Д. из Лазаревца

Исцељење од тумора на материци

„29.5.2018 сам примљена у Земунску болницу ради операције тумора на матерци који је био велицине 80х78 на предњем зиду и 35х30 на задњем зиду материце. Пре пријема сам добила терапију за бактерију ентерококу, и резултати су требали да стигну баш дана мог пријема у болницу. Др Стефановић је рекао да ће ме без обзира на резултате примити у болницу и ставити под терапију, иако треба налази да буду стерилни. Било ми је чудно због тог пожуривања али веровала сам да Др зна шта ради. Међутим, мене из Медигрупе приватне клинике где сам дала брисеве позива Др и сапостава ми да је забринута јер ми је нађен велики број сад друге бактеријe и да је веома ризично да ме подвргну операцији јер може доћи до сепсе. Примљена сам у болницу и конзилијум доноси одлуку да се операција одложи док налази не буду стерилни.
У међувремену ја одлазим у Народног Фронта по још једно мишљење 12-06-2018 где не говорим да сам пред опреацијом , Др Предраг Тајфл ми гледајући ултразвук саопштава да је миом за праћење и није за операцију. Дошавши кући, упоредила сам претходни резултат са садашњим, миом се са 8х78 смањио на 32мм.
Била сам у Манастиру Туману на пресвлачењу моштију Св. Зосима, где ми је прочитана молитва. Помазивала сам се уљем Светитеља, пила воду са његовог извора и носила делић одежде уз себе.“
Слава Господу,
слушкиња Божија
Весна Николић, Београд

Исцељење након можданог удара

Будимирка Тодоровић из Београда имала је јак мождани удар 04. јуна 2018. Према прогнозама лекара било је тешко да ће преживети. Син Зоран са породицом дошао је у Ман. Тумане да се прочита молитва код Св. Зосима. У болници је мајку помазивао уљем из кандила и умивао и појио водом са извора Светитеља.
На чуђење лекара и породице она се опоравила.

Молитвама светог Зосима карцином нестао

„Поштовани оче Димитрије, опростите што пишем у ово доба, али не могу задржати срећу и захвалност коју осећам. Вечна слава, поклоњење и захвалност Преподобним Оцима Туманским Светом Зосиму и Светом Јакову. Желим да поделим сведочење о исцељењу братији манастира…првенствено Вама. Моја јако млада пријатељица оболела од карцинома, која је јос увек на хем. терапији је исцељена. Наиме, гледајуци једну емисију у којој сте Ви били гост сазнала сам за пресвлачење моштију Светог Зосима 20. Маја. Једва сам чекала да то сазнање сутра дан поделим са својом пријатељицом Недом. Пар дана пре 20-тог маја, Неда је примила другу хемотерапију и с вером у Бога 20-тог маја у 03х ујитру крецемо ка Манастиру Тумаме на поклоњење моштима преподобних отаца и да уз молитву присуствујемо свечаном чину пресвлачењу моштију Светог Зосима. Неда је имала већ једну операцију којом је отклоњен метастазирајући тумор…а главно жариште у дојци (агресивног типа) је требало да се оперише тек након завршене комлетне хем. терапије. Јуце је потврдјено, после две скоро узастопне магнетне резонанце, да је карцином нестао…једноставно… нема га више. Уз свакодневне молитве и мазањем уља из Манастира…Хвала Богу и Светитељима…карцином је нестао. Ако Бог да здравља, крајем месеца би смо поново сви дошли на поклоњење светитељима…тада би Неда и лично посведочила о свом исцељењу, захваљујући Светитељима и чудотворцима Светом Зосиму и Светом Јакову! Слава Богу, Слава Светом Зосиму и Светом Јакову!“

Исцељење упале ока код мале бебе

„Мали Огњен је од рођења имао упалу ока. Родитељи су са њим били у Манастиру Туману. Добили су упут за операцију у Београду. На Ђурђевдан су га помазали уљем из кандила Св. Зосима и Јакова Туманских. Након тога обољење се повукло и беба је била здрава.“
Посведочила бака Славица Митровић из Уба.

Исцељен карцином дебелог црева

Мом супругу је 20. фебруара 2020, дијагностикован карцином на дебелом цреву дужине 7 см. и на јетри три упаљене жлезде које су биле знатно увећане. Доктори су му предлагали операцију, али је она увек из неког разлога била одлагана.
01.марта док сам била на послу у мени се јавио изузетно јак осећај да морамо да одемо у манастир Тумане, толико јак да сам изашла са посла и одмах смо кренули у Тумане и ту смо се молили. Доктори су одлучили да буде оперисан током недеље, међутим ја сам осећала да требамо опет доћи опет у манастир и опет се помолити, тако смо, 08. марта и урадили. Операција је извршена 13. марта 2020. године. Доктор је изашао из сале рекао нам је да ово није очекивао, све што се проширило на јетри се смањило и да је тумор уклоњен. Стигао је и хистопатолошки налаз који је показао да малигнитета више нема нити потреба за зрачењем.
Катарина Малићевић из Београда

 

Прочитајте – Ново чудо у манастиру Тумане – Лекари из Турске остали у шоку, након нових прегледа магнетном резонанцом откривено да је тумор нестао

Прочитајте – Чудо уочи Васкрса у манастиру Тумане – девојчица проходала након молитве туманским светитељима

Преузето са сајта манастира Тумане (manastirtumane.org).

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here