У село надомак Ваљева на хиљаде верника долази да пронађе спас

0
9503
Прегледа
crkva u Stavama i sveta tajna jeleosvecenja
Фото: valjevskaposla.info

У село Ставе, недалеко од Ваљева долази огроман број верника у нади да ће наћи спас и излечење од тешких болести.

Црква светог Петра и Павла која се налази у поменутом селу готово сваки дан посећује огроман број верника, а разлог томе јесте свештеник Марјан Кнежевић.

Отац Марјан из Става

Отац Марјан који служи при Ваљевској епархији говори како он не лечи већ се моли за оздрављење верника који од њега затраже помоћ. Међутим многи верују како баш он има исцелитељске моћи и долазе код њега за помоћ.

crkva u Stavama kod Valjeva
Црква светог Петра и Павла у Ставама

Многи су писали да ја лечим, али ја заиста ништа не лечим, ја се само молим, а Господ лечи и исцељује, и спасава. Ја се само молим, као посредник. Мислим да народ и долази, јер осети да свештеник жели да му помогне и да се у томе много труди. Да ли ће неко оздравити не зависи само од њега, или од тог верника, који се моли, већ од Господа највише… Има ту толико чуда да се забележи, али, Господу се молимо и он исцељује, а не ја“ – речи оца Марјана.

otac-marjan-knezevic-stave
Отац Марјан Кнежевић – фото: valjevskaposla.info

Захваљујући управо њему за село Ставе се чуло широм Србије, те у ово мало место долазе људи из читавог региона, из Републике Српске, Хрватске, Македоније, Црне Горе..

Интересовање људи је порасло када је отац Марјан почео у цркви да служи Свету тајну јелоосвећења, која је једна од седам светих тајни. Верује се да се у тој светој тајни потапају заборављени греси, а они некада могу бити узрок болести и невоља. Та молитва се чита само у неколико православних храмова у целом свету.

Прочитајте и ово: Чудесно исцељење у Србији – моћ свете тајне јелоосвећења

Такве молитве су реткост јер је потребно седам свештеника да је служи. Међутим отац Марјан то изводи сам јер како он каже, уколико је „чист“ само један свештеник може да служи ту молитву и енергију подели са верницима. Он дневно проведе и по пет, шест сати у молитви и причи са верницима. 

Сведоци смо великог броја излечења и чуда која су се десила након његових молитви. Захваљујући молитвама оца Марјана многи људи су излечени од најтежих болести, многа деца проходала, проговорила.

У црвки у селу Ставе се дешавају чуда.

“Долазио је један човек чија је ћерка имала тумор на мозгу од осам центиметара. Трећину су одстранили, али више нису могли да јој не би оштетили чуло вида, слуха… Онда су дошли на молитву Јелоосвећења (за болесне), која се одржава на сваких 15 дана, а некада и чешће. Након пар недеља, отац оболеле је донео нови снимак и тумора више није било – остала је само сенка.“

„На молитве је долазила и једна жена са галопирајућим раком лимфних жлезда. Након одређеног времена рак се смирио, а жена је још увек жива и здрава. Сличан случај био је и са једном госпођом из Осечине, која се после молитви такође опоравила, вратила се послу и добро је.“

“Код свештеника је долазила и једна жена са дететом које није говорило, али се чудо десило захваљујући молитвама. Када су излазиле из цркве, девојчица која не говори, проговори и каже – мама ја сам жедна.“

Прочитајте и ово: Младић из тешке коме изашао потпуно здрав!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here