Ikone pravoslavnih svetaca

Ikona je slika na drvetu, platnu, staklu ili kamenu sa likom Isusa Hrista, Bogorodice, drugih svetitelja, anđela ili druigh događaja vezanih za istoriju crvke i Sveto pismo.

Najstarije pojave hrišćanstva su pratile i likovne predstave i tako su slike svetitelja očuvane čak iz trećeg veka.

Umetnost slikanja ikona je održavana i mnogo posle propasti Vizantijskog carstva. Ikone su se nosile na ratištima kada se odlazilo u ratne pohode, unosile su se u dvorove ali i u domove i manastirske kelije, crkve i katedrale.Ikona nije ukras nego vizuelno saopštavanje nevidljive božanske stvarnosti, koja se manifestuje u vremenu i prostoru. Poštovanje se ukazuje naslikanoj ličiosti, a ne materiji od koje je napravljena ikona.

Putevima pravoslavlja Vam predstavlja rad Ikonopisca Sebastijana.

Sebastijan Đokić je rođen 3. januara 1981, godine u Somboru, gde je završio osnovu i srednju školu, kao i Učiteljski fakultet. Ikonopisanjem se bavi od 2009. godine kada je odlučio da svoj talenat ka crtanju usmeri ka ikonopisačkom zanatu. Od tada, oslikao je brojne ikone, poput: Ikone Svetog Nikole (krsna slava ikonopisca) Ikone Svetog Đorđa, Ikone Bogorodice, Ikone Belog Anđela kao i mnoge druge ikone pravoslavnih svetaca. Sebastijan je oženjen, otac Teodore i Teodora, živi, radi i stvara u Novom Sadu.

Pogledajte neke Ikone pravoslavnih svetaca koje je oslikao Sebastijan:

Želite da poručite ikonu za svoju Krsnu slavu ili sve oduvek želeli da imate ikonu sa određenim motivom?

Želite da poklonite ikonu nekom dragom za speciljnu priliku (krštenje, venčanje, useljenje, kumstvo)?

Ukoliko Vam se svideo Sebastijanov rad i želite da poručite Ikonu ili imate neka pitanja, komentare i sugestije, javite se!

Telefon: 065/331-07-74
Email: sebastijandjokic@gmail.com

Tehnika: Ulje na platnu
Dimenzije/Format: Po dogovoru
Uramljivanje: Po dogovoru
Napomena: Ikone nisu osveštane! To možete uraditi u hramovima gde vi želite.