Kada zlo snađe vas i vašu porodicu izgovorite ovu molitvu i ne brinite

0
5788
Pregleda
molitva isus hirst ikona
Foto: Simeon Milinović

Molitva za spasenje od zla

Gospode, Bože sila, Bože spasenja našeg, Bože koji sam činiš čudesa, pogledaj milostivo i snishodljivo na svoje smirene sluge i čuj nas čovekoljubivo i pomiluj.

Evo, naši se neprijatelji skupiše protiv nas, da nas unište i da razore svetinje naše. I Ti, koji sve znaš, znaš da su nepravedno ustali na nas, i da se ne možemo odupreti njihovom mnoštvu ako nam ti ne pomogneš.

I ovako grešni i nedostojni, kajući se, sa suzama Ti se molimo: pomozi nam, Bože Spasitelju naš, i izbavi nas radi slave imena tvog, da ne bi rekli neprijatelji naši: “Gle, ostavio ih je Bog, i nema Onoga ko ih izbavlja i spasava”, nego da poznaju svi narodi da si Ti Bog naš, a mi deca tvoja, uvek zaštićavana tvojom vlašću.

Pokaži nam, Gospode, milost tvoju, da bi se i na nas primenile reči koje je Mojsije rekao Izrailju: “Budite odvažni, stojte, i videćete spasenje Gospodnje, jer će se Gospod boriti za vas”.

Daj nam dobro znamenje, da vide svi koji mrze pravoslavnu veru našu i nas, da se posrame i smire. O Gospode Bože naš, Spasitelju, Snago, Nado i Zastupništvo naše, ne pomeni bezakonja i nepravdu naroda tvog, i ne okreni se od nas u gnevu svome, nego milostivo i snishodljivo poseti svoje smirene sluge.

Dođi nam u pomoć i razruši lukave namere onih koji nam zlo misle; sudi onima koji nas vređaju, i pokori one koji se protiv nas bore; obrati njihovu nečistu drskost u strah i bekstvo. Oprosti grehe onima kojima si dodelio da u borbi polože živote svoje za Veru i Otadžbinu, i daj im neraspadljive vence u dan pravednog Suda tvog.

Jer si Ti Zastupnik, Pobeda i Spasenje svih onih koji se nadaju u Tebe, i Tebe slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova.

Amin.

Pročitajte: Molitva anđelu čuvaru

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here