Molitva anđelu čuvaru

Molitva anđelu čuvaru je prigodna molitva za svaku priliku. Ovde možete pročitati tri molitve anđelu čuvaru.

0
4906
Pregleda
molitva andjelu cuvaru nebo

Molitva anđelu čuvaru – prva

Anđele Božiji, Čuvaru moj sveti, koji si mi od Boga dat kao zaštitnik, prosveti me danas i sačuvaj od svakog zla, ka dobrim delima uputi i na put spasenja upravi me.

Amin.


Molitva anđelu čuvaru – druga

Anđele Hristov, čuvaru moj Sveti i zaštitniče duše i tela moga, oprosti mi sve što Ti sagreših u današnji dan i izbavi me od svakoga zla neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevio Boga mog, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice i Matere Gospoda moga Isusa Hrista i svih Svetih.

Amin.


Molitva anđelu čuvaru – treća

Sveti Anđele Hristov, padajući ničice pred tobom molim ti se, Čuvaru moj sveti, koji si meni grešnome dat od svetoga krštenja, da mi čuvaš dušu i telo.

Svojom lenjošću i svojim rđavim navikama ja razgnevih tvoju prečistu svetlost, i oterah te od sebe svim gadnim delima, lažima, klevetama, zavišću, osuđivanjem, ohološću, nepokornošću, mržnjom na braću, zlopamćenjem, srebroljubljem, preljubom, jarošću, tvrdičlukom, nenasitim prejedanjem, opijanjem, brbljanjem, rđavim i lukavim mislima, gordeljivošću, i pohotljivim besnilom, imajući volju za svaku telesnu požudu.

O, da zle naklonosti moje, kakve nema ni u nerazumnih životinja! Ta kako možeš pogledati na mene, ili pristupiti meni kao smrdljivom psu?

Kakvim ćeš očima, Anđele Hristov, pogledati na mene kada sam se užasno zapleo u odvratna dela? Ta kako ću već moći da molim oproštaj za svoja gorka, zla i rđava dela, u koja padam danonoćno i svakog časa?

No molim ti se, padajući ničice pred tobom, Čuvaru moj sveti, smiluj se na mene grešnog i nedostojnog slugu svog (ime); budi mi pomoćnik i zaštitnik od mog zlog protivnika, svetim tvojim molitvama, i učini me učesnikom u carstvu Božjem sa svima Svetima, svagda, i sada i uvek i kroza sve vekove.

Amin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here