Molitva za izbavljenje od zaraznih bolesti

0
5323
Pregleda
molitva protiv zaraznih bolesti
Foto: Simeon Milinović

Molitvu za izbavljenje od epidemije Korona virusa napisao je rumunski patrijarh Danilo. U molitvi molimo Gospoda Boga da usliši molitvu i zaustavi ovu novu zarazu i da podari oporavak bolesnima i da zaštiti zdrave od bolesti.

Molitva

„Gospode, Bože naš, koji si bogat milosrđem i mudrim promislom upravljaš našim životom, usliši našu molitvu, primi naše pokajanje za naše grehe, zaustavi novu zaraznu bolest (novu epidemiju), kao što si jednom prestao da kažnjavaš narod u vreme cara Davida.

Ti koji si lekar duša i tela naših, podari oporavak bolesnima, podižući ih hitro sa odra patnje kako bi mogli da proslavljaju Tebe, našeg Milostivog Spasitelja, a zaštiti zdrave od bilo koje bolesti.

Blagoslovi, Gospode, ojačaj i zaštiti svojom blagodaću sve one koji se čovekoljubljem i žrtvovanjem staraju o bolesnima u njihovim domovima ili u bolnicama.

Ukloni sve bolesti i patnje među ljudima i nauči nas da cenimo život i zdravlje kao tvoje darove.

Daj nam, Bože, svoj mir i ispuni naša srca čvrstom verom u tvoju zaštitu, nadom u tvoju podršku i ljubavlju prema tebi i prema bližnjemu.

Jer si ti Bog koji miluje i spašava nas, i tebi slavu uznosimo: Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, sada i uvek i u vekove vekova“.

Amin!

Pročitajte i ovo: Molitva za zdravlje svetim Vračevima, Kozmi i Damjanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here