Molitva Svetoj Petki – izgovorite ovu molitvu i spasite se svake nevolje i bede

0
16902
Pregleda
molitva svetoj petki

Molitva Svetoj Petki je direktno obraćanje svetiteljki Svetoj Petki ili Paraskevi. Ova svetiteljka je izuzetno poštovana kod Srba i mnogih drugih Balkanskih naroda. Mošti ove svetiteljke se danas nalaze u gradu Jašiju u Rumuniji. Pomolite se našoj svetiteljki za spas od svake nevolje i bede.

Molitva Svetoj Petki (Paraskevi)

Sveta Petko, Božja svetiteljko, moli Boga za nas. Udostojila si se gledanja lica Božjeg, kao čedo našeg naroda, slavna Petko svetiteljko, pa imamo slobodu tebi govoriti, srodnici našoj, i tebe moliti za spasenje duša naših.

Slava si i pohvala Beogradu, gde čudotvorna voda tvoja privlači množine mnoge, kao negda Vitezda, i daje slepima vid, uzetim zdravlje, malaksalim snagu, i svima bodrosti i radosti, Hristova device, naša pomoćnice.

Budi i nadalje straža našem prestonom gradu, utvrdi ga u Pravoslavlju, pomozi vernicima, podigni nedužne i tužne, a usopšim roditeljima našim, braći i deci, izmoli večni pokoj i večno spasenje, sveta Petko, Božja svetiteljko.

Svima pomozi, pa i meni ne odmozi. Dobre u dobru složi, i svako im dobro umnoži. Da se kroz tebe proslavi Bog u Trojici, navek veka.“

Amin.

Pročitajte i ovo: Čudotvorna voda izvire iz stene u crkvi Svete Petke kod Vranja

Pročitajte i ovo: Molitva svetom patrijarhu Pavlu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here