Neviđeno čudo u Bugarskoj sa početka 20 veka – plač majke Božije

0
4871
Pregleda
plac majke bozije

U Bugarskoj se početkom 30-ih godina 20 veka dogodio jedan izuzetno potresan slučaj koji je ostavio ogroman trag na bugarski pravoslavni narod.

Umro je dečak od 14 godina i u trenutku kada su mu vršili opelo on se najednom podigao iz sanduka i počeo je neutešno da plače.

Rođaci, koji su u početku bili prestrašeni, kasnije su prišli da ga umiruju. Kada su u tome uspeli nakon puno truda, upitali su ga za razlog takvog, neutešnog plača a on im je ispričao ovo: „Kada sam umro, odmah sam se našao na onim mestima u kojima se grešnici muče. Kakva su im bila užasna lica, – ne mogu to da zaboravim, a njihove muke nisam u stanju da opišem. To je toliko strašno da čovek to ne može ni zamisliti. Zatim su me poveli u raj gde sam video Prečistu Mater Božiju kako se moli za grešnike i za čitav svet.“

„Njeno lice koje se sijalo od divne, nezemaljske lepote beše izmučeno i suze su lile po njemu.“

Videvši me, Ona je rekla: „Nećeš ostati ovde, – vratićeš se na zemlju ljudima. Reci im da su me izmučili svojim gresima. Više nemam snage da se molim za njih, Ja malaksavam. Neka se sažale na Mene!“

Pročitajte: Novo čudo u manastiru Tumane!

Taj događaj je proizveo potresan utisak po čitavoj Bugarskoj. Nije ni čudo. Jer ako ovaj grešan svet postoji, onda to i jeste zbog toga, što je nad njim raširen omofor Prečiste Deve Marije.

Pročitajte: Molitva Bogorodici protiv nepravde i potištenosti

Pruzeto od: Hrišćanske priče

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here