Novo čudo uoči Vaskrsa u manastiru Tumane

0
13983
Pregleda
Manastir Tumane

Među skorašnjim čudima je slučaj devojčice koja je prohodala nakon molitve njenih roditelja tumanskim svetiteljima, otkriva jeromonah ovog manastira, Petar Bogdanović.

– Skoro su nam roditelji posvedočili za svoju ćerkicu od dve i po godine koja se molitvama svetiteljima tumanskim iscelila od problema pri hodu. Ona nije mogla da spusti pete, i to joj je u velikoj meri otežavalo hod, pritom je imala česte bolove. Sada je potpuno zdrava i sama hoda normalno, bez ičije pomoći – navodi jeromonah Petar.

Dodaje i da je bilo nekoliko slučajeva da su ranije bezdetni parovi nakon molitve svecima Zosimu i Jakovu dobili blagoslov poroda ili su pak deca izlečena od alergija.

Mosti svetog Zosima u manastiru Tumane
Mošti svetog Zosima u manastiru Tumane

Čudotvorne molitve iz manastira Tumane

– Početkom aprila roditelji iz Sokobanje uz veliku blagodarnost posvedočili su da je njihova dvogodišnja ćerka Kristina molitvama svetiteljima isceljena od teškog oblika alergije na mlečne proizvode. Sestra Marija iz Banovaca isceljena je od alergije i Kronove bolesti – naveo je on samo neka od mnogobrojnih primera čudotvornih isceljenja tumanskih svetitelja.
– Bez vere u čuda nema hrišćanskog života. Naša vera se svodi na čudo vaskrsenja Hristovog – ističe jeromonah Petar.

Mada bi se, kako kaže, u uobičajenim okolnostima tokom vaskršnjih praznika u manastiru Tumane okupilo po nekoliko hiljada vernika, koji bi došli u crkvu na liturgiju i da se pričeste, svestan je da ove godine to neće biti moguće jer smo suočeni s vanrednim stanjem usled pandemije koronavirusa. – Ove godine neće svi imati mogućnost za to, iako liturgija ostaje centar života crkve.

Pročitajte i ovo: Čudo iznad manastira Mileševa

Mi monasi na liturgijama molimo se za one odsutne iz opravdanih razloga. Tu se vidi kako smo kao hrišćani povezani i neophodni jedni drugima, to jest da moje spasenje ne zavisi samo od mene već da, ako sam ja sprečen da odem na službu, ipak postoji neko tamo ko će se moliti za mene i na taj način učiniti i da ja prisustvujem – naveo je jeromonah Petar.

Pročitajte i ovo: Čudo u hramu u Ljuboviji – proplakale tri ikone

Izvor: kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here