Čudo iznad manastira Mileševa – Beli anđeo spasao svetinju od NATO bombardovanja

1
10637
Pregleda
mileseva beli andjeo

Aprila 1999, jedan NATO avion našao se na nebu iznad manastira Mileševa (u blizini Prijepolja), starog osam vekova. Pilotirala je Italijanka Valerija, koja je imala zadatak da baci bombu tačno na svetinju i raznese je sa sveštenstvom i mnoštvom vernika u njoj, jer je NATO navodno imao informacije da se unutra kriju naši vojnici. U momentu kada se spremala da ispali rakete, Valeriji se pred očima ukazao Beli anđeo, isti onaj sa freske koja se nalazi u toj bogomolji, sa porukom da to nikako ne čini.

Avion je produžio dalje i projektili namenjeni manastiru su ispaljeni šest-sedam kilometra dalje, u Mileševski dol. Italijanka je posle nekoliko godina sasvim slučajno gledajući slike na internetu otkrila da Beli anđeo koji se njoj ukazao tokom leta zaista postoji, i to baš u manastiru koji nije gađala. Odmah je spakovala kofere i doputovala u Srbiju, zaputila se pravo u Mileševu, tamo se dugo pred freskom molila i plakala, a onda je ceo splet tih neverovatnih okolnosti ispričala sveštenstvu Mileševe i vernom narodu koji se tada zatekao na licu mesta, a kasnije i ljudima na Zlatiboru kod kojih je odsela. U manastir je nastavila da se vraća i do dana današnjeg.

Pročitajte i ovo: Čudotvorni izvor manastira Lovnica

Kako svedoči vladika mileševski Filaret, Valerija nije bila jedina strankinja koja je posle bombardovanja dolazila u Mileševu da se pokaje i zamoli Boga za oprost. Dolazili su i neki francuski oficiri, američki vojnici pa i neki ambasadori zemalja koje su učestvovale u bombardovanju. Svi su stajali pred freskom Belog anđela i kajali se. Kako kaže Filaret, pred freskom su se dešavala mnoga čuda i isceljenja.

Izvor: www.alo.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here