Novak spasava srpsku pravoslavnu crkvu u Francuskoj

1
2613
Pregleda
Novak Djokovic Crkva u Nici
Foto: Novak Đoković / Instagram

Naime, kako javljaju francuski mediji, Đoković je rešio da se hitno uključi u akciju spasavanja srpske pravoslavne kapele u Nici.

Zgrada u kojoj se ona nalazi je pred prodajom, jer šest naslednika dosadašnjeg vlasnika nameravaju da više zarade nego što je to trenutnim izdavanjem prostora moguće.

„Figaro“ ističe da se Novak javio kao zainteresovan da finansijskom intervencijom pomogne da se promena namene dogodi, i to u poslednji čas. Jer, kako ističe ugledni francuski list, novi vlasnici su već pokrenuli sudski postupak da se trenutni korisnici isele. A među korisnicima je i pomenuta kapela Srpske pravoslavne crkve, te je Nole odmah po dobijanju informacije o novonastalom problemu rešio da se uključi u njegovo rešavanje.

Hvala Novace Crkva Nica
Foto: Novak Đoković / Instagram

Kapela, inače, predstavlja mali hram koji može i ne mora da bude odvojena zgrada, pa su naši vladari često u svojim dvorovima odvajali prostorije u kojima bi mogle da se mole. Kapela, dakle, nije samo „crkva na groblju“, već manji hram, neretko u zgradama sa višestrukom namenom. Kod nas se odavno odomaćila i reč grčkog porekla, „paraklis“.

Pročitajte i ovo: ČUDO IZNAD MANASTIRA MILEŠEVA, Beli Anđeo spasao svetinju od NATO bombi!

Novak i njegov sin Stefan u crkvi u Nici
Foto: Novak Đoković / Instagram

Novak Đoković je upravo u pomenutoj kapeli u Nici boravio zimus sa sinom Stefanom. Novak često pomaže i manastire na Kosovu i Metohiji a u dedinom selu u Crnoj Gori je sagradio kapelu.

Izvor: blic.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here