Božije čudo u Gruziji – nisu zatvarali crkve i nisu imali epidemiju

0
5225
Pregleda
Crkva u Gruziji - Sameba

Narod koji je veran Bogu i svojoj otadžbini biće čudesno Bogom blagosloven, rekao je Mitropolit kjaturski i sahkerski Danilo iz Gruzijske pravoslavne crkve u svojoj nedeljnoj propovedi u Sabornoj crkvi Svete Trojice.

Čudo je viđeno u Gruziji, gde nije došlo do erupcije epidemije virusa korone uprkos činjenici da crkve nikada nisu bile zatvorene, kao u mnogim drugim zemljama, naglasio je Mitropolit Danilo.

„U pitanju je na prvom mestu gruzijski etos “. „Neko može pitati kako je preživeo. Preživeo je iz dva razloga: bio je posvećen otadžbini i Bogu. Onoga ko je posvećen Bogu i otadžbini, Bog neće napustiti i izbaviće ga Njegova velika milost. ”

„Danas smo videli primer ove milosti“, nastavio je Mitropolit. „Ova država se, uprkos mnogim problemima, pokazala mnogo zaštićenijom od većih država, i to se dogodilo zato što je naš narod dao sve od sebe, a ljudi koji se do kraja bore za zemlju, ljubav i moral – videće čudo Božje.”

“Videli smo čudo koje se dogodilo u Gruziji”, naglasio je on. „Uprkos tome što bogosluženja nikada nisu prestala, epidemija nije izbila u Gruziji”, Mitropolit Danilo je rekao.

„Bog će učiniti čudo narodu koji je odan Bogu i otadžbini. Gruzija je imala takve odane patriote i zato je preživela,” napomenuo je arhijerej.

„Život bez Hrista je smrt, a smrt sa Hristom je život. To verovanje nas je izbavilo od ove epidemije “, rekao je arhijerej.

Pročitajte: Čudesno isceljenje na grobu svetog Gavrila Gruzijskog

U martu je Gruzijska patrijaršija izjavila da je zatvaranje crkava “neopravdana uvreda Boga”.

Izvor: mitropolija.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here