Naslovna Čuda u pravoslavlju Svedočenja o čudesnim isceljenjima Tumanskih svetitelja Jakova i Zosima

Svedočenja o čudesnim isceljenjima Tumanskih svetitelja Jakova i Zosima

0
7790
Pregleda
sveti jakov i sveti zosim

Manastir Tumane je postao nadaleko poznat po čudotvornim moštima svetog Jakova i svetog Zosima. Često ovaj manastir zovu i Đerdapski Ostrog sve zahvaljujući čudotvornim isceljenjima. Veliki broj vernika svedočio je upravo o tim čudima a ovo su samo neka od njih:

Isceljenje rane na nozi

“Imao sam ranu na nozi usled čega sam teško hodao jer mi je pravila veliki problem. Bio sam u man. Tumanu na Preobraženje 2018. Bilo mi je bolje. Na praznik Sv. Zosima i Jakova 21.08. rana je nestala sama od sebe”
svedoči Stanko M. Beograd

Očekujemo dete nakon posete manastiru Tumane

“Želela bih da podelim sa Vama svoje lično iskustvo sa manastirom Tumane. Moja svekrva je videla na televiziji prilog o Vašem manastiru, a zatim je kupila Alo novine, u kojim je izašla knjižica o manastiru. U to vreme, suprug i ja smo bili na putu ka Novom Pazaru, pa smo išli u Beograd u Crkvu Svete Petke i u Železniku na izvoru Svete Petke. Po povratku iz Novog Pazara, svekrva nas je pitala da li bismo želeli ići sa njom 20. maja u Manastir Tumane, na šta smo bez razmišljanja pristali. Išlo je nas petoro, svekrva, tetka mog supruga, brat od tetke i nas dvoje. Bilo je mnogo sveta, i svi smo došli sa velikom nadom. Bilo nam je predivno. Svako od nas se u sebi pomolio za ono što je želeo. Na papiriću smo ispisali imena, da se očita molitva za zdravlje.
Ono što želim da konstatujem je da sam tačno na taj datum (20.07.2018. godine) zatrudnela, iako to nismo još planirali. Suprug i ja smo ukupno 12 godina zajedno, nismo se usuđivali da radimo na trudnoći zbog mog zaposlenja, nisam primljena na neodređeno. Smatram da je beba koju nosim blagoslov, i da se to sve odvilo zbog dolaska u Manastir Tumane. Hvala Sv. Zosimu i Sv. Jakovu Tumanskim čudotvorcima. Čim se ukaže prilika, sigurno ćemo se uputiti u Manastir Tumane.”
S poštovanjem, A. T. , Đala

Izlečenje ciste na Materici

Slađana Šebalj iz Bora godinama je bolovala od cisti i mioma na materici. Predstojla joj je operacija vađenja materice. Kao zadnju nadu spas je potražila došavši na presvlačenje moštiju Svetog Zosima 09. juna 2019. Prišla je kivotu. Moleći se pomazila je svetitelja i poljubila ga je u ruke. Dva dana kasnije je otišla na zakazanu kontrolu pre opercije, koja je pokazala da je materica koja je bila uvećana za 17milimetra sada svega 1.mm. Ciste od 27mm, i miomi od 20 i 23. mm više nema, niti postoji potreba za vađenjem materice.

Isceljen tumor

Pomaže Bog oče Dimitrije. Bogom Vam blagosloven praznik Sv. Trifuna Moram da Vam kažem da su Sv. oci Zosim i Jakov učinili čudo. Juče sam ponovila analize krvi, tačnije analizu tumormarkera. Tumormarker koji pokazuje metastatske procese u organizmu označen kao CEA pre nego što sam Vam se javila iznosili su 18,9 a krajnja granica je do 10 ,što je navelo doktore da pomisle da nešto nije u redu. Juče sam ponovila tu analizu. Stigao je rezultat CEA danas iznosi 1,06 gotovo da ne postoji.Slava Bogu i svim svetima. Bog Vas blagoslovio oče Dimitrije.
Aleksandra Raičević, Kragujevac

Izlečenje glavobolje nakon odlaska u manastir Tumane

„Pomaže Bog oče,
želim sa vama da podelim svedočanstvo o svom isceljenju koje se dogodilo pre od prilike nedelju dana posredstvom svetog Zosima i Jakova.
Pre od prilike dva meseca počela je svakodnevno da me boli glava. U početku sam mislila da je to posledica porođaja i da je samo neka prolazna faza. A porodila sam se pre nešto više od 5 meseci. Ali bol je bio svakodnevan. Redovno sam uzimala lekove protiv glavobolje na svoju ruku, nemajući vremena da odem kod lekara. Bolovi su bili dosadni, ako mogu tako da kažem, dešavalo se da me po ceo dan boli glava pa čak i noću. Pre par dana mi je bilo zaista preteško da više trpim bol koji je trajao od jutra do noći. Od srca sam zavapila svetom Zosimu i Jakovu ležeći u krevetu te noći , verujući da će mi pomoći da bol prestane. I hvala Bogu i svetiteljima Zosimu i Jakovu, mene glava od tada više ni jednom nije zabolela. Desilo se to da sam čak i zaboravila koliko me je ta glavobolja mučila, prestala sam da obraćam pažnju. I pre dva dana u razgovoru sa mužem, dotaknemo se teme o glavobolji i ja kažem: Ima već par dana kako me glava ne boli i setim se kada je ta muka zaista prestala i da je to čudo Božije. Hvala Bogu i svetiteljima, čuda su moguća svima koji iskreno veruju.“
Anđelka Antušević Kragujevac

Isceljenje kičme i stopala

„Bila sam u Manastiru Tumanu 29.07.2018. Molila sam se za zdravlje svoje dece, iako sam i sama dosta bolesna. Godinama ustajem uz pomoć štapa i imam velike bolove u stopalu. Kod kuće sam se pomazala uljem iz kandila svetitelja. Ustala sam naredno jutro bez ikakvih bolova, što je bilo nezamislivo. Ni kičma ni stopalo nisu boleli, ustala sam bez pomagala, zdrava“
svedoči Milica D. iz Lazarevca

Isceljenje od tumora na materici

„29.5.2018 sam primljena u Zemunsku bolnicu radi operacije tumora na materci koji je bio velicine 80h78 na prednjem zidu i 35h30 na zadnjem zidu materice. Pre prijema sam dobila terapiju za bakteriju enterokoku, i rezultati su trebali da stignu baš dana mog prijema u bolnicu. Dr Stefanović je rekao da će me bez obzira na rezultate primiti u bolnicu i staviti pod terapiju, iako treba nalazi da budu sterilni. Bilo mi je čudno zbog tog požurivanja ali verovala sam da Dr zna šta radi. Međutim, mene iz Medigrupe privatne klinike gde sam dala briseve poziva Dr i sapostava mi da je zabrinuta jer mi je nađen veliki broj sad druge bakterije i da je veoma rizično da me podvrgnu operaciji jer može doći do sepse. Primljena sam u bolnicu i konzilijum donosi odluku da se operacija odloži dok nalazi ne budu sterilni.
U međuvremenu ja odlazim u Narodnog Fronta po još jedno mišljenje 12-06-2018 gde ne govorim da sam pred opreacijom , Dr Predrag Tajfl mi gledajući ultrazvuk saopštava da je miom za praćenje i nije za operaciju. Došavši kući, uporedila sam prethodni rezultat sa sadašnjim, miom se sa 8h78 smanjio na 32mm.
Bila sam u Manastiru Tumanu na presvlačenju moštiju Sv. Zosima, gde mi je pročitana molitva. Pomazivala sam se uljem Svetitelja, pila vodu sa njegovog izvora i nosila delić odežde uz sebe.“
Slava Gospodu,
sluškinja Božija
Vesna Nikolić, Beograd

Isceljenje nakon moždanog udara

Budimirka Todorović iz Beograda imala je jak moždani udar 04. juna 2018. Prema prognozama lekara bilo je teško da će preživeti. Sin Zoran sa porodicom došao je u Man. Tumane da se pročita molitva kod Sv. Zosima. U bolnici je majku pomazivao uljem iz kandila i umivao i pojio vodom sa izvora Svetitelja.
Na čuđenje lekara i porodice ona se oporavila.

Molitvama svetog Zosima karcinom nestao

„Poštovani oče Dimitrije, oprostite što pišem u ovo doba, ali ne mogu zadržati sreću i zahvalnost koju osećam. Večna slava, poklonjenje i zahvalnost Prepodobnim Ocima Tumanskim Svetom Zosimu i Svetom Jakovu. Želim da podelim svedočenje o isceljenju bratiji manastira…prvenstveno Vama. Moja jako mlada prijateljica obolela od karcinoma, koja je jos uvek na hem. terapiji je isceljena. Naime, gledajuci jednu emisiju u kojoj ste Vi bili gost saznala sam za presvlačenje moštiju Svetog Zosima 20. Maja. Jedva sam čekala da to saznanje sutra dan podelim sa svojom prijateljicom Nedom. Par dana pre 20-tog maja, Neda je primila drugu hemoterapiju i s verom u Boga 20-tog maja u 03h ujitru krecemo ka Manastiru Tumame na poklonjenje moštima prepodobnih otaca i da uz molitvu prisustvujemo svečanom činu presvlačenju moštiju Svetog Zosima. Neda je imala već jednu operaciju kojom je otklonjen metastazirajući tumor…a glavno žarište u dojci (agresivnog tipa) je trebalo da se operiše tek nakon završene komletne hem. terapije. Juce je potvrdjeno, posle dve skoro uzastopne magnetne rezonance, da je karcinom nestao…jednostavno… nema ga više. Uz svakodnevne molitve i mazanjem ulja iz Manastira…Hvala Bogu i Svetiteljima…karcinom je nestao. Ako Bog da zdravlja, krajem meseca bi smo ponovo svi došli na poklonjenje svetiteljima…tada bi Neda i lično posvedočila o svom isceljenju, zahvaljujući Svetiteljima i čudotvorcima Svetom Zosimu i Svetom Jakovu! Slava Bogu, Slava Svetom Zosimu i Svetom Jakovu!“

Isceljenje upale oka kod male bebe

„Mali Ognjen je od rođenja imao upalu oka. Roditelji su sa njim bili u Manastiru Tumanu. Dobili su uput za operaciju u Beogradu. Na Đurđevdan su ga pomazali uljem iz kandila Sv. Zosima i Jakova Tumanskih. Nakon toga oboljenje se povuklo i beba je bila zdrava.“
Posvedočila baka Slavica Mitrović iz Uba.

Isceljen karcinom debelog creva

Mom suprugu je 20. februara 2020, dijagnostikovan karcinom na debelom crevu dužine 7 sm. i na jetri tri upaljene žlezde koje su bile znatno uvećane. Doktori su mu predlagali operaciju, ali je ona uvek iz nekog razloga bila odlagana.
01.marta dok sam bila na poslu u meni se javio izuzetno jak osećaj da moramo da odemo u manastir Tumane, toliko jak da sam izašla sa posla i odmah smo krenuli u Tumane i tu smo se molili. Doktori su odlučili da bude operisan tokom nedelje, međutim ja sam osećala da trebamo opet doći opet u manastir i opet se pomoliti, tako smo, 08. marta i uradili. Operacija je izvršena 13. marta 2020. godine. Doktor je izašao iz sale rekao nam je da ovo nije očekivao, sve što se proširilo na jetri se smanjilo i da je tumor uklonjen. Stigao je i histopatološki nalaz koji je pokazao da maligniteta više nema niti potreba za zračenjem.
Katarina Malićević iz Beograda

 

Pročitajte – Novo čudo u manastiru Tumane – Lekari iz Turske ostali u šoku, nakon novih pregleda magnetnom rezonancom otkriveno da je tumor nestao

Pročitajte – Čudo uoči Vaskrsa u manastiru Tumane – devojčica prohodala nakon molitve tumanskim svetiteljima

Preuzeto sa sajta manastira Tumane (manastirtumane.org).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here