Dugo nisu mogli imati decu a onda su drugima i sebi potpuno promenili život

0
4027
Pregleda
porodica
Foto: pixabay.com

Kako Sveti Vladika Nikolaj kaže, nema slučajnosti, jer ko veruje u slučajnosti u Boga ne veruje.

Čovek i njegova žena nisu mogli imati decu. Žive u Švajcarskoj i kako je bio vredan i odan radnik kod nekog Švajcarca, koji nije imao nikoga na svetu, Švajcarac mu prepiše sve svoje imanje i on maltene preko noći postane bogat čovek.

Međutim u životu mu se uznedalo. Žena je imala nekoliko spontanih pobačaja i nijednu trudnoću nije uspela preneti preko par meseci. Žena psihički to nije mogla podneti te je doživela potpuni slom živaca, zbog čega je na kratko završila u psihijatrijskoj ustanovi.

On slomljen, dođe kući u Bosnu na odmor, i u novinama pročita za jednu porodicu iz okoline Banjaluke koji imaju mnogo dece i nikakave uslove za život.

Pročitajte: Kada zlo snađe vas i vašu porodicu pročitajte ovu molitvu

Pomisli: Kakav je ovo život, ja imam sve a ujedno i nemam ništa, a oni imaju decu i samo brige i probleme. I spakuje se, nakupuje pun auto svačega i odveze toj porodici.

Kada je došao kod njih, kaže im, da od tog dana, on će voditi brigu o njima. Da što god im treba od njega mogu da traže. Posle nekog vremena vrati se u Švajcarsku, gde ga dočeka zdrava žena.

Ona nedugo zatim zatrudni ponovo. U tom trenutku ispriča joj šta je uradio tokom boravka u Bosni.

Oduševljena njegovim gestom ona ga zamoli da ostave sve svoje obaveze i opet odu toj porodici. Prilikom te posete doneli su mnogo poklona i obradovali tu siromašnu porodicu.

Pročitajte i ovo: Zašto su jedna deca poslušna a druga ne

Ubrzo nakon toga žena rodi zdravu devojčicu, a nedugo potom rodi i zdravog dečaka. I dan danas oni se brinu o toj porodici i samo u tome vide da su nekako od Boga izmolili svoju sopstvenu porodicu.

Na neki način, oni su zahvalni toj porodici, na svojoj.

Mnogi danas veruju u Boga, a zaboravljaju na milost, zaboravljaju na bolesne i na iznemogle. Ima onih koji za Boga ne znaju, ali im srce sa Bogom prebiva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here