Molitve pred spavanje – pročitajte ih i pobedite nesanicu

0
40189
Pregleda
vecernje molitve
Foto: Simeon Milinović

Večernje molitve pred spavanje treba da nam budu kao pilule za odmor. Veruje se da su molitve pred spavanje najdelotvornije. Zato pokažite zahvalnost na svemu što vas je pratilo u toku dana. Pomolite se ne samo za sebe već i za svoje bližnje. Molitvi pristupite iskreno i iz dubine duše zablagodarite Bogu. 

Molitva Svetog Makarija Velikog

Gospode, Bože naš, što sagreših ovoga dana rečju, delom i mišlju, oprosti mi kao dobar i Čovekoljubac.
Miran i spokojan san daj mi, pošalji mi Angela Svoga, čuvara, koji me zaklanja i čuva od svakoga zla. Jer si Ti čuvar duša i tela naših, i Tebi slavu uznosimo, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i svagda i u veke vekova.
Amin.


Molitva Gospodu Isusu Hristu pred spavanje

Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, radi molitvi Prečasne Majke Tvoje i besplotnih Angela Tvojih i Proroka i Preteče i Krstitelja Tvoga, i Bogorečitih Apostola, svetlih i dobropobednih Mučenika, prepodobnih i bogonosnih Otaca, i svih Svetih, izbavi me od sadašnje napasti besovske.

O, Gospode moj i Tvorče, Koji ne želiš smrt grešniku nego da se ovaj obrati i živ bude, podaj obraćenje i meni sirotomi nedostojnom, otmi me iz čeljusti pagubne zmije koja je zinula da me proguta i svede u ad živog.

O, Gospode, moj, uteho moja, koji si se radi mene sirotog obukao u trošno telo, iščupaj me iz bede i podaj utehu sirotoj duši mojoj. Usadi u srce moje da tvorim zapovesti Tvoje i da ostavim dela zla i zadobijem blaženstva Tvoja, jer se u Tebe uzdam, Gospode, spasi me.


Molitva Majci Božijoj pred spavanje

Dobra Majko, dobroga Cara, prečista i blagoslovena Bogorodice Marija, milost Sina Tvoga i Boga našeg izlij na moju strasnu dušu, i molitvama svojim uputi me na dela dobra, da ostalo vreme života svoga, provedem bez poroka i Tobom Raj nađem, Bogorodice Djevo, jedina čista i blagoslovena.


Molitva anđelu čuvaru

Angele Hristov, čuvaru moj Sveti, i pokrovitelju duše i tela moga, sve mi oprosti što god sagreših u današnjem danu, i od svakog lukavstva neprijateljskog mi protivnika izbavi me, da ne bi nikakvim grehom razgnevio Boga svoga, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svete Trojice, i Majke Gospoda moga Isusa Hrista, i svih Svetih!
Amin.

Pročitajte: Molitva svetoj Petki

 

Pročitajte: Molitva svetom Vasiliju Ostroškom za zdravlje

 

Pročitajte: Molitva za svaki dan

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here