Večernje molitve za miran san – pročitajte ih i pobedite nesanicu

0
20526
Pregleda
vecernje molitve
Foto: Simeon Milinović

Večernje molitve treba da nam budu kao pilule za spavanje. Veruje se da su molitve pred spavanje najdelotvornije. Zato pokažite zahvalnost na svemu što vas je pratilo u toku dana. Pomolite se ne samo za sebe već i za svoje bližnje. Molitvi pristupite iskreno i iz dubine duše zablagodarite Bogu. 

Molitva Svetog Makarija Velikog

Gospode, Bože naš, što sagreših ovoga dana rečju, delom i mišlju, oprosti mi kao dobar i Čovekoljubac.
Miran i spokojan san daj mi, pošalji mi Angela Svoga, čuvara, koji me zaklanja i čuva od svakoga zla. Jer si Ti čuvar duša i tela naših, i Tebi slavu uznosimo, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i svagda i u veke vekova.
Amin.


Molitva Gospodu Isusu Hristu

Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, radi molitvi Prečasne Majke Tvoje i besplotnih Angela Tvojih i Proroka i Preteče i Krstitelja Tvoga, i Bogorečitih Apostola, svetlih i dobropobednih Mučenika, prepodobnih i bogonosnih Otaca, i svih Svetih, izbavi me od sadašnje napasti besovske.

O, Gospode moj i Tvorče, Koji ne želiš smrt grešniku nego da se ovaj obrati i živ bude, podaj obraćenje i meni sirotomi nedostojnom, otmi me iz čeljusti pagubne zmije koja je zinula da me proguta i svede u ad živog.

O, Gospode, moj, uteho moja, koji si se radi mene sirotog obukao u trošno telo, iščupaj me iz bede i podaj utehu sirotoj duši mojoj. Usadi u srce moje da tvorim zapovesti Tvoje i da ostavim dela zla i zadobijem blaženstva Tvoja, jer se u Tebe uzdam, Gospode, spasi me.


Molitva Majci Božijoj

Dobra Majko, dobroga Cara, prečista i blagoslovena Bogorodice Marija, milost Sina Tvoga i Boga našeg izlij na moju strasnu dušu, i molitvama svojim uputi me na dela dobra, da ostalo vreme života svoga, provedem bez poroka i Tobom Raj nađem, Bogorodice Djevo, jedina čista i blagoslovena.


Molitva anđelu čuvaru

Angele Hristov, čuvaru moj Sveti, i pokrovitelju duše i tela moga, sve mi oprosti što god sagreših u današnjem danu, i od svakog lukavstva neprijateljskog mi protivnika izbavi me, da ne bi nikakvim grehom razgnevio Boga svoga, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svete Trojice, i Majke Gospoda moga Isusa Hrista, i svih Svetih!
Amin.

Pročitajte: Molitva svetoj Petki

 

Pročitajte: Molitva svetom Vasiliju Ostroškom za zdravlje

 

Pročitajte: Molitva za svaki dan

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here