Чудо изнад манастира Милешева – Бели анђео спасао светињу од НАТО бомбардовања

1
8666
Прегледа
mileseva beli andjeo

Априла 1999, један НАТО авион нашао се на небу изнад манастира Милешева (у близини Пријепоља), старог осам векова. Пилотирала је Италијанка Валерија, која је имала задатак да баци бомбу тачно на светињу и разнесе је са свештенством и мноштвом верника у њој, јер је НАТО наводно имао информације да се унутра крију наши војници. У моменту када се спремала да испали ракете, Валерији се пред очима указао Бели анђео, исти онај са фреске која се налази у тој богомољи, са поруком да то никако не чини.

Авион је продужио даље и пројектили намењени манастиру су испаљени шест-седам километра даље, у Милешевски дол. Италијанка је после неколико година сасвим случајно гледајући слике на интернету открила да Бели анђео који се њој указао током лета заиста постоји, и то баш у манастиру који није гађала. Одмах је спаковала кофере и допутовала у Србију, запутила се право у Милешеву, тамо се дуго пред фреском молила и плакала, а онда је цео сплет тих невероватних околности испричала свештенству Милешеве и верном народу који се тада затекао на лицу места, а касније и људима на Златибору код којих је одсела. У манастир је наставила да се враћа и до дана данашњег.

Прочитајте и ово: Чудотворни извор манастира Ловница

Како сведочи владика милешевски Филарет, Валерија није била једина странкиња која је после бомбардовања долазила у Милешеву да се покаје и замоли Бога за опрост. Долазили су и неки француски официри, амерички војници па и неки амбасадори земаља које су учествовале у бомбардовању. Сви су стајали пред фреском Белог анђела и кајали се. Како каже Филарет, пред фреском су се дешавала многа чуда и исцељења.

Извор: www.alo.rs

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here