Kako da sačuvamo svoju zemlju, ako se mi ne promenimo?

0
4391
Pregleda
putevima pravoslavlja molitva

Koliko je veliki Bog? Sve nam je dato, imamo jedinstvenu zemlju da uživamo, čuvamo je i branimo. Naše je samo da se molimo i zahvaljujemo na svemu što nam daruje i pomaže svakoga dana, a da toga nismo ni svesni. Eh, kada bi samo svetinje bile punije, kolika bi radost bila Božija. Kada bi smo samo znali, kolika se blagodat spušta na nas tokom liturgije, skupljali bi prašinu sa poda.

Mi smo svakim danom na Božijem testu, a naš je izbor šta ćemo uraditi. Kako da znamo koji je pravi put ili izbor? Molitva je rešenje za sve probleme i pitanja. Moramo da se držimo čvrsto svoje vere. Ono što je nama nemoguće, Bogu je moguće. Svaka želja se može ostvariti ako je to za tvoje dobro.

Pročitajte i ovaj dirljiv tekst o Studenici Hvostanskoj

Kada se molimo Bogu čitamo „Oče Naš“, dok čitaš molitvu, moramo da shvatimo težinu svake reči izgovorene u molitvi. Kada bi smo samo poštovali i radili kako treba,ova zemlja bi bila raj. Druga molitva majci Božijoj „Bogorodice Djevo“. Dve molitve koji svaki vernik treba da zna.

Samo se setimo da je Bog žrtvovao svog sina Isusa i vaskrsao za nas. Zar nam to nije dovoljno? Da nije molitava monaha, odavno bi smo nestali. Nikad nije kasno da se promeniš i pokaješ, ako shvatiš svoje greške.

Danas u svetu svako je pismen, naši duhovnici koji su iza sebe ostavili niz duhovnih poučnih knjiga, koje su svakom verniku dostupne. Čovek se uči dok je živ.

Težite ka tome da budete skromni, ne žudite za prolaznim stvarima. Život na zemlji je kratak, mi smo ovde prolazni putnici, koji se spremamo za Nebesko beskrajno carstvo. Kako radiš na zemlji tako zaslužuješ mesto na nebu.

Probudi se Srbijo dok ne bude kasno!

Prethodni tekstManastir Sveti Nikita
Sledeći tekstManastir Kumanica
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here