Молитва за здравље светим врачевима Козми и Дамјану

0
7272
Прегледа
molitva svetim vracevima kozmi i damjanu

К вама, свети бесребреници и чудотворци Козмо и Дамјане,
као брзим помоћницима и топлим молитвеницима за спасење наше,
колена преклонивши, притичемо и, клањајући се, усрдно вапимо:
не презрите мољења нас грешних и немоћних,
који смо у многа безакоња запали и свакога дана и часа сагрешујемо.

Умолите Господа да нама, недостојним слугама Својим,
подари велика и обилна милосрђа Своја.  Избавите нас од сваке патње и болести,
јер сте од Господа и Спаса нашега  Исуса Христа примили изобилну благодат исцељења, ради чврсте вере, бесплатног лечења и мученичке кончине ваше.

Услишите нас који се молимо и богоугодним посредништвом вашим измолите код Христа Бога православним управитељима здравље, благостање, спасење, победу над непријатељима и благослов Божји.

Опет се клањајући, усрдно молимо да нам од Господа испросите све што је од користи у овом привременом животу, а посебно што је потребно за вечно спасење, да се удостојимо да молитвама вашим добијемо хришћански крај, без болести, непостидан, миран, и да се избавимо од превара ђаволских и вечних мука, да наследници безграничног и блаженог Царства Небеског будемо.

А ви, угодници Божји, не престајте да се молите за оне који вам са вером приступају; чак и ако, по мноштву грехова својих, нисмо достојни милосрђа вашег, будући истински подражаваоци човекољубља Божјег, учините да донесемо род достојан покајања и у вечни покој стигнемо, хвалећи и благосиљајући дивног у светима Својим Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа и Пречисту Мајку Његову, и вашу топлу заштиту, сада и увек и у векове векова. Амин.

Болесници се заветују Светим Врачима да ће их посебно поштовати и светковати уколико оздраве, а у народу постоји веровање да је на овај празник добро радити тешке физичке послове али и да се без преке потребе не излази из куће.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here