Petar Mamonov: u grobu nema džepova. Što si sakupio u duši, sa tim ćeš i ležati!

0
8167
Pregleda
petar mamonov
Petr Mamnov u filmu "Ostrvo" Pavla Lungina

Petar Mamonov, slavni ruski glumac koji je igrao glavnu ulogu u filmu „Ostrvo“ reditelja Pavela Lungina, danas živi daleko od civilizacije. Svoj život provodi u selu Jefanovo u Verejskom reonu u Podmoskovlju. Više vremena provodi u molitivi prema Bogu nego što govori sa narodom.

Samo povremeno pravi koncerte na kojima svira voljenu rok muziku. Skandal majstor i provokator u mladosti, osnivač jedne od najboljih rok grupa SSSR-a jako se promenio i danas živi potpuno drugačijim životom.

Ovo su neki od njegovih reči:

–  Ljubav nije osećaj, to je vrlina. To je količina dobra koje činimo, bez obzira na primanje. Kad to činiš tek tako. Baki u podzemnoj, ustupiš mesto. Ne treba prema njoj da osećaš nešto, treba delovati, raditi.

– Učini nekome nešto dobro, bez koristi, ali svaki dan. Sve vreme budi u plusu, u pozitivi. Videćeš kako će ti srce oživeti! Može se živeti potpuno drugačije.

– Postavi sebi jedno pitanje: „Zašto živim?“. Samo to, stvarno se zapitaj. Mislim da, ako nikom nije bilo dobro što sam danas živio, da mi je dan prošao uzalud.

– Lako je reći – teško je učiniti. Teško. Ali ako se jako trudite, shvatite da jednostavno nema drugog načina života, onda uspevate.

– Po mom mišljenju, svetac se razlikuje od grešnika po tome što je naučio da voli.

– Ako smo napravili 9100 koraka od Boga i jedan korak ka Bogu, onda se krećemo.

– Mi se interesujemo za to kako je u Bangladešu, kako je u Japanu nakon zemljotresa. Koji zemljotres?! Kod svakoga od nas je zemljotres unutar. Čovek tone u reku. Vrišti: „Upomoć!“ A kažu mu: „Znaš, u Japanu …“

– Ako radiš dobro i otkrivaš to pred ljudima, onda se dobro nije desilo.

– Ispravno kažu: u grobu nema džepova. Što si sakupio u duši, sa tim ćeš i ležati! Čovekov život je kao zrak. Čovek ima početak i nema kraj! Razumete, kako je interesantno!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here