Вечерње молитве за миран сан – прочитајте их и победите несаницу

0
11733
Прегледа
vecernje molitve
Фото: Симеон Милиновић

Вечерње молитве треба да нам буду као пилуле за спавање. Верује се да су молитве пред спавање најделотворније. Зато покажите захвалност на свему што вас је пратило у току дана. Помолите се не само за себе већ и за своје ближње. Молитви приступите искрено и из дубине душе заблагодарите Богу. 

Молитва Светог Макарија Великог

Господе, Боже наш, што сагреших овога дана речју, делом и мишљу, опрости ми као добар и Човекољубац.
Миран и спокојан сан дај ми, пошаљи ми Ангела Свога, чувара, који ме заклања и чува од свакога зла. Јер си Ти чувар душа и тела наших, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и свагда и у веке векова.
Амин.


Молитва Господу Исусу Христу

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитви Пречасне Мајке Твоје и бесплотних Ангела Твојих и Пророка и Претече и Крститеља Твога, и Богоречитих Апостола, светлих и добропобедних Мученика, преподобних и богоносних Отаца, и свих Светих, избави ме од садашње напасти бесовске.

О, Господе мој и Творче, Који не желиш смрт грешнику него да се овај обрати и жив буде, подај обраћење и мени сиротоми недостојном, отми ме из чељусти пагубне змије која је зинула да ме прогута и сведе у ад живог.

О, Господе, мој, утехо моја, који си се ради мене сиротог обукао у трошно тело, ишчупај ме из беде и подај утеху сиротој души мојој. Усади у срце моје да творим заповести Твоје и да оставим дела зла и задобијем блаженства Твоја, јер се у Тебе уздам, Господе, спаси ме.


Молитва Мајци Божијој

Добра Мајко, доброга Цара, пречиста и благословена Богородице Марија, милост Сина Твога и Бога нашег излиј на моју страсну душу, и молитвама својим упути ме на дела добра, да остало време живота свога, проведем без порока и Тобом Рај нађем, Богородице Дјево, једина чиста и благословена.


Молитва анђелу чувару

Ангеле Христов, чувару мој Свети, и покровитељу душе и тела мога, све ми опрости што год сагреших у данашњем дану, и од сваког лукавства непријатељског ми противника избави ме, да не би никаквим грехом разгневио Бога свога, но моли се за мене грешног и недостојног слугу, да ме покажеш достојна доброте и милости Свете Тројице, и Мајке Господа мога Исуса Христа, и свих Светих!
Амин.

Прочитајте: Молитва светој Петки

 

Прочитајте: Молитва светом Василију Острошком за здравље

 

Прочитајте: Молитва за сваки дан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here