Петар Мамонов: у гробу нема џепова. Што си сакупио у души, са тим ћеш и лежати!

0
4625
Прегледа
petar mamonov
Петр Мамнов у филму "Острво" Павла Лунгина

Петар Мамонов, славни руски глумац који је играо главну улогу у филму „Острво“ редитеља Павела Лунгина, данас живи далеко од цивилизације. Свој живот проводи у селу Јефаново у Верејском реону у Подмосковљу. Више времена проводи у молитиви према Богу него што говори са народом.

Само повремено прави концерте на којима свира вољену рок музику. Скандал мајстор и провокатор у младости, оснивач једне од најбољих рок група СССР-а јако се променио и данас живи потпуно другачијим животом.

Ово су неки од његових речи:

–  Љубав није осећај, то је врлина. То је количина добра које чинимо, без обзира на примање. Кад то чиниш тек тако. Баки у подземној, уступиш место. Не треба према њој да осећаш нешто, треба деловати, радити.

– Учини некоме нешто добро, без користи, али сваки дан. Све време буди у плусу, у позитиви. Видећеш како ће ти срце оживети! Може се живети потпуно другачије.

– Постави себи једно питање: „Зашто живим?“. Само то, стварно се запитај. Мислим да, ако ником није било добро што сам данас живио, да ми је дан прошао узалуд.

– Лако је рећи – тешко је учинити. Тешко. Али ако се јако трудите, схватите да једноставно нема другог начина живота, онда успевате.

– По мом мишљењу, светац се разликује од грешника по томе што је научио да воли.

– Ако смо направили 9100 корака од Бога и један корак ка Богу, онда се крећемо.

– Ми се интересујемо за то како је у Бангладешу, како је у Јапану након земљотреса. Који земљотрес?! Код свакога од нас је земљотрес унутар. Човек тоне у реку. Вришти: „Упомоћ!“ А кажу му: „Знаш, у Јапану …“

– Ако радиш добро и откриваш то пред људима, онда се добро није десило.

– Исправно кажу: у гробу нема џепова. Што си сакупио у души, са тим ћеш и лежати! Човеков живот је као зрак. Човек има почетак и нема крај! Разумете, како је интересантно!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here