Прикључите се акцији прикупљања новогодишњих пакетића за децу са Космета

0
2844
Прегледа
Paketic za decu u enklavama KIM

Обраћамо се свима у име хуманитарне организације „Сви за Космет “ да учествују у акцији „Пакетићи за децу са Косова и Метохије“.

Као што и сам назив акције говори  ради се о прављењу и подели празничних пакетића угроженој деци из енклава, јужне српске покрајине. Циљ ове акције да помогнемо најугроженијима и улепшамо им празнике.

Prikpljeni_paketici_za_decu_na_KIM
Prikpljeni_paketici_za_decu_na_KIM

Већ 5 година узастопно ова организација дели пакетиће деци. Током прошлогодишњих акција, у осам дана обрадовали су малишане из 124  енклава, а изделили укупно 5300 пакетића. Ове године планира се иста организација, али наравно не би смо успели без појединих фирми који су хумани и који нам верују и донирају. Из тог разлога се обраћамо и вама.

Позивамо Вас да се прикључите и донирате слаткише, сланише, играчке као и новчане донације, како би направили пакетиће. Будите и Ви деда мраз,  којима ће вратити осмех  на лице малишанима! Након акције сачињава се извештај у који ћете имати увид. Акција траје до  28. децембра ове године.

О хуманитарној организацији Сви за Космет?

Ово удружење постоји већ 11 година, последњих десет година редовно обилази наш народ на Косову и Метохији. У скоро 70 одлазака, помогли су велики број породица и институција. Помоћ је уручивана у руке вишечланих породица, али и појединаца, а састојала се од новчаних средстава, хране, хигијене, гардеробе, обуће, лекова и медицинског прибора.

„Више пута смо  појединцима плаћали скупе лекарске прегледе, лечења и операције. Породице смо опремали са стоком, живином и осталим животињама. Децу смо безброј пута обрадовали играчкама, рачунарима, бициклима и кућним љубимцима. Одводили смо их у посете и манастирима широм Србије. Мајке и њихове новорођене бебе смо помагали беби опремом, гардеробом и храном.

Мештанима забачених села помажемо одржавањем и регистрацијом њихових аутомобила, који су им једини начин да имају контакт са цивилизацијом и основним потребама. Опремали смо и школске библиотеке. Градили смо или учествали у обнови кућа, имања, штала, цркава и манастира. Учествовали смо у борби против поплава. Помагали смо спортске догађаје и спортске клубове. Органозавали смо иностране изложбе и предавања. Наводимо да често помажемо рад народних кухиња од којих директно живи преко 2500 особа.

humanitarna akcija

Поред  многих других, организујемо и две велике акције – прикупљање уџбеника и школског прибора за школарце, као и ово сакупљање слаткиша и прављење пакетића за најмлађе.“

Контакт подаци и начини плаћања

Фејсбук страница: www.facebook.com/svizakosmet/

Инстаграм: www.instagram.com/svizakosmet/

Веб сајт: www.szkizvestaji.info

Уплате на текући рачун: 285-2295090000074-05

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here