Чудотоворни извор манастира Ловница

1
5120
Прегледа
izvor lovnice

Манастир Светог Ђорђа у општини Шековић (Република Српска), познат и као манастир Ловница, изграђен поред извора истоимене речице надалеко је познат по исцелитељским моћима.

Наиме, према народном веровању вода која извире испод стрме стене поред овог манастира има изузетне моћи. Бројна сведочанства нероткиња показују  да овај манастир има чудотворне моћи.

Верници из тог разлога већ вековима походе ову светињу коју је подигао краљ Драгутин крајем 13 века. Према веровању ова вода након Ивањдана има посебне моћи. Бројна су сведочанства да је ова вода помогла у лечењу карцинома, болести очију, психичких оболења, неплодности…

Прочитајте више о овом манастиру.

lovnica

Верница из Брчког је потражила помоћ у овој светињи. Дуго година није могла да затрудни. Била је веома упорна и чврста у вери стално је пила воду са извора. Жеља јој је услишена, добила је ћерку после 18. година брака са својим супругом.

Монахиње овог манастира наводе да људи и других вера често долазе у овај манастир због лековитих својстава воде.

„Људи верују да ако приложе неки дар манастиру да ће им Господ узвратити неким даром. Тако је један млади брачни пар који није могао да има децу, направио врата за манастир и убрзо након тога су добили дечаке, близанце“ – Испричала је монахиња Јустина.

Друга монахиња, Јована, каже да су успели да излече оне који су им долазили са најтежим психичким оболењима. Занимљиво је да у време великих поплава и клизишта овај манастир остао нетакнут.

Видео прилог са РТРС:

Извор: блиц.рс

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here