Priča o leptiru – Nekada je borba upravo ono što nam je potrebno u životu

0
3414
Pregleda
sareni leptir na ruci

Jedan čovek je pronašao leptirovu čauru. Jednoga dana se pojavio mali otvor na čauri i čovek je seo i posmatrao leptira tokom nekoliko narednih sati. Gledao je kako se leptir bori da provuče svoje telo kroz mali otvor na čauri. Jednog trena leptir je prestao da se probija, izgledalo je kao da je dostigao vrhunac svojih mogućnosti i dalje nije mogao.

Čovek je odlučio da pomogne leptiru. Uzeo je makaze i odsekao vrh čaure. Leptir se sa lakoćom oslobodio čaure, ali je imao nerazvijeno telo sa malim krilima. Čovek je i dalje posmatrao leptira, očekujući da raširi svoja krila. Raširena krila bi ojačala krhko telo leptira. Ništa se nije dešavalo.

Leptir je proveo ostatak života gmižući nerazvijenim telom i sa malim i krhkim krilima. Nikada nije poleteo.Ono što čovek u svojoj dobronamernosti i brzopletosti nije razumeo, je da su uska čaura i borba leptira da prođe kroz mali otvor na njoj, Božiji način da se poteraju fluidi iz tela leptira u njegova krila, da bi ona bila spremna za let kada se oslobodi iz čaure.

Nekada je borba upravo ono što nam je potrebno u životu. Ako bi nam Bog dozvolio da proživimo svoj život bez ikakvih prepreka-to bi nas obogaljilo. Ne bi bili dovoljno jaki, koliko treba ili koliko bi mogli da budemo. Ne bi poleteli. Molio sam Boga za snagu, a On mi dade prepreku da ojačam.

Pročitajte i ovo: Svaki dan ti je darovan od Boga jer si potreban u nečijem životu

Molio sam Boga za mudrost, a On mi dade problem da rešim. Molio sam Boga za prosperitet, a On mi dade mozak i mišiće. Molio sam Boga za hrabrost, a On mi dade opasnosti da savladam. Molio sam Boga za ljubav, a On mi dade problematične ljude da im pomognem. Molio sam Boga za uslugu, a On mi dade mogućnosti.

Pročitajte i ovo: Šta je potrebno za krštenje?

Nisam dobio ništa što sam hteo. Dobio sam sve što mi je bilo potrebno.

„Sveti Vladika Nikolaj“

Foto: Mirjana Jović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here